Historien om Jul i Dragør

DRs julekalender "Tidsrejsen"

Husker du DRs julekalender "Tidsrejsen?"

Tilbage i 2013 lagde den gamle by i Dragør, kulisser til julekalenderen "Tidsrejsen". 

2014 var året hvor julekalenderen >>Tidsrejsen<< rullede over danskernes TV - men vi starter lige et år tidligere. I 2013 fik Dragør nemlig lov til, at danne rammer om den atypiske julekalender.

Julemarkedet i dragør
Læs også - levende låger

Læs også

Julekalenderen uden nisser

Dette år var der ikke mange nisser, julemænd og hvad vi ellers forbinder med en traditionel julekalender, i stedet blev vi revet med af en spændende og mystisk historie om pigen Sofie (spillet af Bebiane Ivalo Kreutzmann), der havde et inderligt ønske om, at hendes fraskilte forældre ville finde sammen, så de kunne holde julen sammen igen, som en helt normal familie.

Sofie rejser frem i tiden og møder den mystiske dreng Dixie (spillet af Hannibal Harbo Rasmussen) og sammen kæmper de imod en gruppe agenter, hvis job er at fange de tidsrejsende!

DRs julekalender samlede byen

I serien rejser Sofie frem og tilbage i tiden og her optræder julemarkedet i de forskellige tidsaldre. Efter optagelserne valgte man, at beholde det autentiske julemarkedet med de originale juleboder fra serien og videreføre den hyggelige tradition. 

Markedet på Badstuevælen blev hurtigt populært og der gik ikke lang tid før, at hele Dragør boblede af jul og det var derfor naturligt, at vi samlede alle juleaktiviteterne, boder, levende låger under Jul i Dragør.  Udover at være et populært julemarked for besøgende, er Jul i Dragør blevet en tradition og et samlingspunkt for Dragørs borgere, hvor flere af de lokale butikker huser boderne man kan besøge.

Juleboderne på Jul i Dragør

Læs også